Ontspanningsmassage

Een cadeau helemaal voor jezelf!

Waarom een ontspanningsmassage?

Door de zachte strijk en kneedbewegingen ontspannen de spieren, voel je de aanwezige spanningen zo van je afglijden, en kom je tot een diepe rust. Het bevordert een vrije ademhaling, verbetert de bloedsomloop en zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Het stimuleert het immuunsysteem, brengt je hoofd helemaal tot rust, helpt bij burn-out, depressieve en eenzaamheidsgevoelens, angsten, (examen)stress. Vermoeidheidsgevoelens verdwijnen. Je voelt je lichamelijk en geestelijk helemaal ontspannen. Na de massage krijg je het gevoel van 'thuiskomen' bij jezelf, in je eigen lichaam.
"Ik voelde eindelijk mijn lichaam weer en dat doet zo'n deugd""Dit zou ik elke week moeten doen" "Ik voel me als herboren"Massage olie

Er wordt steeds gebruik gemaakt van een natuurlijke basisolie zoals jojoba- of sesamolie. Rekening houdend met allergieën al dan niet in combinatie met een lekker ruikende etherische olie die ondersteunend en ontspannend werkt. Je huid wordt lekker zacht.


Bij kinder- of tienermassages maak ik gebruik van de heerlijke wrijfjes olie van Amba-Amba. Er zijn vijf verschillende geuren waaruit de kinderen of tieners kunnen kiezen.


Ondersteuning

Voor mensen met rugpijn werk ik steeds met ondersteuningskussens onder de schouders, nek en armen, en een kussenrol onder de knieën en enkels ter ondersteuning van de onderrug. We bespreken altijd vooraf hoe je het liefst ligt en zoeken tot je aangenaam op de tafel kan liggen.


Je hoeft ook niet op je buik te liggen om je rug te laten masseren. Een rug massage kan ook als je op je zij ligt of zelfs wanneer je op een stoel zit.


Dus niet meer aarzelen. Kom genieten van deze heerlijke ontspannende massage!

Deze is echt voor iedereen bedoeld! 


Locatie en prijzen

Voor ontspanningsmassage, zorgmassage en vlindermassage

Waar? 


Massage kan enerzijds gezellig bij jou thuis, in jouw voorziening, ...Anderzijds kan je ook terecht in het dienstencentrum Kloosterhof in WakkenPrijs?

60 min

€80

90 min

€110

Exclusief vervoersonkosten


60 min

€75

90 min

€100


Ook altijd leuk als cadeau voor kerst, verjaardag, zomaar een 'dank je wel' of vriendschapsgebaar! Met dit cadeau maak je vast en zeker iemand heel gelukkig! 


Zorgmassage

Zorgmassage en vlindermassage

Voor wie is zorgmassage?

De zorgmassage is speciaal ontworpen voor mensen met, en herstellende van, kanker, maar zeker ook zeer heilzaam voor mensen die pijn lijden, palliatieve zorgen nodig hebben, mensen met reuma klachten, fybromialgie, ALS, ...


Wat is zorgmassage?

Een zorgmassage is uitermate zacht waarbij niet gewerkt wordt tot diep in de spieren, maar wel op het parasympatisch zenuwstelsel. Hiermee wordt bedoeld dat er gemasseerd wordt met zeer lichte druk (druk 1).


Het geeft je een diep gevoel van ontspanning, kan pijn verminderen en zorgt voor een diepe rust in lichaam en geest. Dit is de massage die meestal gebruikt wordt bij mensen die reeds herstellende zijn.


Wat is vlindermassage?

De vlindermassage is nog zachter (met geen of 0,5 druk). De vlindermassage is bedoeld voor mensen die nog in behandeling zijn of net herstellende van ziekte, en nog zeer moe zijn. Meestal is dit een periode waar pijn overheerst en waarbij men vaak het gevoel heeft van geleefd te worden, een gevoel van mijn lichaam is niet meer van mij, heel veel onbehagen.


Een vlindermassage zorgt voor een zeer diepe ontspanning en rust waardoor pijn verzacht.  De massage gebeurt op het hoofd, de armen en handen, de benen en voeten, de rug of een combinatie hiervan. In beide massages wordt er heel veel aandacht besteed aan positionering en het kunnen ontspannen in een zachte veilige, zo pijnloos mogelijk gemaakte lig of eventueel zit houding.


Waarom masseren met lichte druk? Een te harde druk kan bij kankerpatiënten achteraf misselijkheid, pijn, vermoeidheid, grieperig gevoel, slapeloosheid, lymfeoedeem e.d. veroorzaken. Met de zachte druk massage krijg je net alleen maar een zalig, aangenaam gevoel en niets van bovengenoemde nevenwerkingen. Een harde druk massage zal worden geweigerd omwille van deze redenen.


Voor een zorg of vlindermassage is er steeds een intake gesprekje. Het is belangrijk dat de masseur goed weet hoe het op dat moment met je gaat en wat de aandachtspunten zijn. Zo wordt dan gekeken welke zorgmassage techniek er zal worden gebruikt en wat de duur zal zijn van de massage. Op deze manier is de zorgmassage altijd op maat en helemaal veilig.


In veilige handen! Om deze massage te kunnen geven volgde ik een jaaropleiding tot zorgmasseur in CVO Lokeren bij ervaren lesgeefster An Comere. De opleiding is ook verbonden aan de organisatie Kom op tegen Kanker.


Voor kinderen en tieners

Heppie massage

Wat is Heppie massage?

Deze massage werd oorspronkelijk speciaal ontworpen voor kinderen met autisme door Helen Lodder van Massageconcept Internationaal, maar blijkt voor alle kinderen heel heilzaam te zijn. Zo is ze ook heel bruikbaar voor kinderen met een verstoring in de prikkelverwerking, zoals kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down of hoogsensitieve kinderen.


Alle kinderen kunnen baat hebben bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress, bij spanningen, nervositeit, angsten, slaapproblemen, snel boos worden of zich niet goed in hun vel voelen. Vooral ook onze tieners die vaak zo hard te kampen hebben met schommelingen in hun hormonen en lichaam, soms niet weten wat ze voelen en heel snel verwarde gevoelens kunnen hebben.


Massage kan zeker ondersteunend werken en rust brengen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie, door middel van natuurlijke olie en etherische olie, edelsteentjes, een verwarmd knuffelkussentje (voor de kleintjes), en rustgevende muziek.


Ik volgde de heppie massage opleiding bij Andree Borquet.


Waarom?

Massage vervult een basisbehoefte. De behoefte om op een liefdevolle respectvolle manier aangeraakt te worden. Bij aanraking en huidcontact worden pijnstillende hormonen zoals endorfine en hormonen die ons een goed gevoel geven zoals oxytocine aangemaakt. Tevens worden stresshormonen als cortisol en adrenaline sneller afgebroken. Het werkt kalmerend en kan angsten verminderen, verbetert het slaappatroon, versterkt het immuunsysteem.


Bij kinderen met autisme is via onderzoek bewezen dat een massage op regelmatige basis een gunstig effect heeft op communicatie, contact, concentratie en taakspanning.


Hoogsensitieve kinderen kunnen 'ontprikkelen'.


Waar?

Gewoon gezellig bij je thuis. Het enige wat nodig is, is een goed verwarmde kamer waar ik mijn massagetafel kan opzetten. Verder breng ik alles mee gewoon naar jou thuis.


Duur?

Ongeveer 60 minuten.


Prijs?

De heppiemassage kost 55 euro, exclusief vervoersonkosten.


Een massage of cadeaubon aanvragen

 
 
 
 

Contacteer mij gerust via telefoon of mail voor vragen of meer informatie.

unsplash